Δεν θα στείλει δυνάμεις σε Λίβανο και Γάζα το Ιράν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Νασέρ Κανάνι
Iranian Foreign Ministry via APΤην πεποίθηση πως οι μαχητές στα παλαιστινιακά εδάφη και ο Λίβανος «έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να αμυνθούν ενάντια στην επίθεση του Ισραήλ» εξέφρασε ο Ιρανός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι και ενημέρωσε πως το Ιράν δεν θα αναπτύξει δυνάμεις στις περιοχές αυτές.
«Δεν υπάρχει ανάγκη αποστολής επιπλέον ή εθελοντικών δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν» δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το alarabiya.
Η δήλωση αυτή ακολουθεί τις σφοδρές επιθέσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες που εξαπλώνονται στον Λίβανο εναντίον του λεγόμενου «άξονα αντίστασης», ενός δικτύου μαχητών ομάδων ευθυγραμμισμένων με το Ιράν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, της Υεμένης και του Ιράκ.
«Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα εξοπλισμού της Χεζμπολάχ, αντίθετα, είμαστε ενημερωμένοι και είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειάζονται τη βοήθεια των δυνάμεών μας», είπε ο Κανάνι σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη.
Ο ίδιος, ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ «δεν θα μείνει χωρίς επίπληξη και τιμωρία για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά του ιρανικού λαού, του στρατιωτικού προσωπικού και των δυνάμεων της αντίστασης».
SPONSORED
Παρολίγον σοβαρό ατύχημα στην Κροατία: Αεροσκάφος με 130 επιβάτες γλίστρησε στον διάδρομο
21:50
Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Θα περάσουν πολύ δύσκολα αν δεν υπογράψουν συμφωνία
21:40
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το πρωί της Κυριακής στην Κατεχάκη λόγω έργων
21:29
Μηταράκης σε Συνέδριο ΝΔ: Ηγέτης με κρίση ο Μητσοτάκης - Σύνθημα μας τρίτη θητεία αυτοδυναμία
21:28