Η βρετανική βάση στην Κύπρο προετοιμάζεται για τους Βρετανούς που διαφεύγουν από τον Λίβανο
Η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο
AP Photo/Petros KaradjiasΕνισχύεται η βρετανική βάση στην Κύπρο εν αναμονή της εκκένωσης των Βρετανών πολιτών από το Λίβανο, την ώρα που το ισραηλινό σφυροκόπημα εντείνεται στη χώρα.
Όπως μετέδωσε το al jazeera, την Κυριακή (29/9) φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στις πύλες της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι, κατηγορώντας τη Βρετανία ότι «προσφέρει σιωπηρή υποστήριξη στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και τους βομβαρδισμούς του Λιβάνου».
Οι Βρετανοί πολίτες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο την Παρασκευή (27/9) όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας: «Θα πρέπει να πάρετε την επόμενη διαθέσιμη πτήση».
«Εργαζόμαστε για να αυξήσουμε τις δυνατότητες και να εξασφαλίσουμε θέσεις για να φύγουν οι Βρετανοί πολίτες».
Να σημειωθεί πως, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δύο στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο. Εκείνη στο Ακρωτήρι έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ως σημείο στάσης για αεροπορικές επιδρομές κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Μυτιλήνη και Πελοπόννησο
13:39
Έκλειψη Ηλίου: Το doodle της Google με το «μισοφέγγαρο» - Live μετάδοση από τη NASA
13:28
Εξήντα προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας έως οκτώ μήνες στον ΕΛΓΑ - Πώς θα κάνετε αίτηση
13:21
Λέκκας για φονικό σεισμό στην Κολομβία: «Μπορεί να έχουμε και 1.000 νεκρούς»
13:16