Τουρκία: Συνελήφθησαν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες
Υπό κράτηση τέθηκαν τρεις πρώην υψηλόβαθμοι διπλωμάτες που θεωρείται πως είχαν σχέση με την οργάνωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.
Μεταξύ αυτών είναι ένας πρώην σύμβουλος του Αμπντουλάχ Γκιούλ.
Οι Γκιουρτσάν Μπαλίκ, Αλί Φιντίκ και Τουντζάι Μπαμπαλί προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους. Θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι υποκίνησε το πραξικόπημα, σύμφωνα με το Anadolu.
Διακεκριμένος διπλωμάτης, ο Μπαλίκ διετέλεσε σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Αμπντουλάχ Γκιουλ, προέδρου της Τουρκίας από το 2007 έως το 2014 πριν αναλάβει την προεδρία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μπαλίκ είχε υπηρετήσει επίσης ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Με την ιδιότητά του αυτή, ο Μπαλίκ είχε οργανώσει το 2013 μια επίμαχη συνάντηση μεταξύ του Νταβούτογλου και του Γκιουλέν, όταν ο υπουργός Εξωτερικών μετείχε τότε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Κομοτηνή: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπάλληλος του καταστήματος
22:42
Νέα πρόκληση Φιντάν: «Η ειρήνη στην Κύπρο οφείλεται στην παρουσία Τούρκων στρατιωτών»
22:30
Γάζα: Νέα αρχή για τους μελισσοκόμους μετά την καταστροφή του 95% των κυψελών
22:17
Δύο συλλήψεις στην Κορινθία και μία στη Λέσβο για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια
22:04