ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: 16 νεκροί από φωτιά σε αποθήκη

Μόσχα: 16 νεκροί από φωτιά σε αποθήκη
Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης (φωτογραφία αρχείου)

Πύρινη κόλαση σε αποθήκη στη Μόσχα στην οποία έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της φωτιάς γύρω στις 08.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης ανακάλυψαν 16 πτώματα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο TASS, που επικαλείται το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή, βορείως της πρωτεύουσας.

Η φωτιά κατέστρεψε 200 τετραγωνικά μέτρα της αποθήκης και κατασβέστηκε δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.
Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και 12 άνθρωποι διασώθηκαν.

Τα θύματα της πυρκαγιάς ήταν πιθανόν μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε πηγή των δυνάμεων της τάξης στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι η αποθήκη ανήκε σε ένα τυπογραφείο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν η φωτιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, σε ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας ή σε αμέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ