Επιστρέφει τα δώρα που δέχθηκε ο Κιρ Στάρμερ μετά τη θύελλα αντιδράσεων
Ανανεώθηκε:
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Henry Nicholls/Pool Photo via APΣτην επιστροφή δώρων ύψους 7.205 ευρώ, που έλαβε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ μετά το σάλο που προκλήθηκε.
Ο πρωθυπουργός κάλυψε το κόστος έξι εισιτηρίων για την Τέιλορ Σουίφτ, τεσσάρων για τους ιπποδρομιακούς αγώνες, καθώς και μια συμφωνία ενοικίασης ρούχων με έναν σχεδιαστή υψηλών προδιαγραφών που προτιμούσε η σύζυγός του, Λαίδη Βικτόρια.
Αυτό συμβαίνει αφού ο σερ Κίρ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου -που ορκίστηκαν να «καθαρίσουν» τη βρετανική πολιτική- αντιμετώπισαν εβδομάδες επικρίσεων για την αποδοχή δωρεάν δώρων αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών από πλούσιους δωρητές.
Το μέγεθος των δωρεών αποκαλύφθηκε από το πρόγραμμα Westminster Accounts του Sky News, το οποίο αποκάλυψε πώς ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί δυόμισι φορές περισσότερες δωρεές από τον πλησιέστερο βουλευτή από τον Δεκέμβριο του 2019.
Ο σερ Κίρ δεσμεύτηκε να αναθεωρήσει τους κανόνες ώστε να διασφαλιστεί καλύτερη διαφάνεια σχετικά με το τι παρέχεται μετά τις αντιδράσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το αντίο του Καρόλου και του Κιρ Στάρμερ στην ηθοποιό Μάγκι Σμιθ - «Ήταν εθνικός θησαυρός»
Αγρίνιο: Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για 1.500
16:03
Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους
15:55
Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ από αύριο – Τι αλλάζει
15:54
Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Πρωτοχρονιά μας βρίσκει με ίδιες πολύτιμες αξίες: παράδοση, ανθρωπιά και ελπίδα»
15:45