ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Oι δυνάμεις του Άσαντ ελέγχουν την άδεια Νταράγια

Συρία: Oι δυνάμεις του Άσαντ ελέγχουν την άδεια Νταράγια
REUTERS

Oι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν σήμερα τον πλήρη έλεγχο της Νταράγια, του πρώην προπυργίού των ανταρτών που βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό, μετά την απομάκρυνση των χιλιάδων κατοίκων της, μαχητών και αμάχων, έπειτα από τέσσερα χρόνια πολιορκίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

«Ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την Νταράγια και έχει αναπτυχθεί στο σύνολο της πόλης. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας ένοπλος» επιβεβαίωσε η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
«Ο φάκελος "Νταράγια" έκλεισε μετά την απομάκρυνση όλων των αμάχων, των ενόπλων και των οικογενειών τους στο πλαίσιο της συμφωνίας» που επιτεύχθηκε την Πέμπτη μεταξύ της κυβέρνησης Άσαντ και των ανταρτών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.

Η συριακή τηλεόραση πρόβαλε πλάνα όπου διακρίνονται οχήματα του στρατού να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης, από τις πρώτες όπου ο πληθυσμός εξεγέρθηκε εναντίον της συριακής κυβέρνησης το 2011.

«Η δεύτερη και τελευταία οχηματοπομπή των ανταρτών και των αμάχων αποχώρησε σήμερα από τη Νταράγια» επισήμανε από την πλευρά του ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της MKO Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πόλη δεν είναι γνωστός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ