Γκάμπριελ: Η Μέρκελ υποτίμησε την πρόκληση της ενσωμάτωσης των προσφύγων
O αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα σε σε συνέντευξη ότι οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ «υποτίμησαν» την πρόκληση της ενσωμάτωσης ενός αριθμού ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στην χώρα.
Η τοποθέτησή αυτή του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών(SPD), κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF έρχεται ενώ ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του επόμενου έτους.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες συνέρρευσαν στη Γερμανία από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και από άλλες χώρες τον περασμένο χρόνο.
«Εγώ, εμείς πάντα το λέγαμε ότι είναι αδιανόητο για τη Γερμανία να υποδέχεται ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο» επισήμανε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης.
Ο ηγέτης του SPD επέκρινε επιπλέον την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης για το σύνθημα "Wir schaffen das", που σημαίνει «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό», ένα σύνθημα που υιοθέτησε η ίδια κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης το περασμένο καλοκαίρι κι έκτοτε επαναλαμβάνει.
Η Άγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε αυτήν την φράση σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τέλη Ιουλίου έπειτα από τις επιθέσεις εναντίον πολιτών στη Γερμανία, την ευθύνη δύο εκ των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος κι οι οποίες έφεραν ξανά στο προσκήνιο το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημείωσε ότι το να επαναλαμβάνει αυτήν την φράση δεν επαρκεί και ότι οι συντηρητικοί πρέπει να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε η Γερμανία να μπορεί να ανταπεξέλθει, προσθέτοντας ότι το κόμμα της Μέρκελ πάντοτε εμπόδιζε τις ευκαιρίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ευρωπαϊκό: Δεν τα κατάφερε η Εθνική πόλο να περάσει στον τελικό - Έχασε από την Ουγγαρία με 15-12
19:16
Βόλος: 50χρονος μαχαίρωσε την σύντροφό του και κάλεσε το ασθενοφόρο
19:15
Εντοπίστηκε στην Κυψέλη η 13χρονη ανήλικη που αγνοούνταν επί μέρες - Έγιναν 3 συλλήψεις
19:03
Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται
18:52