Σε δίκη παραπέμπεται η Κιάρα Φεράνι - Φέρεται να κερδοσκοπούσε κάνοντας δήθεν φιλανθρωπία
Η Κιάρα Φεράνι
AP Photo/Brynn AndersonΗ εισαγγελία του Μιλάνου φέρεται έτοιμη, σύμφωνα με τον ιταλικό Tύπο, να ζητήσει την παραπομπή της influencer Κιάρα Φεράνι, με την κατηγορία της απάτης.
Η όλη υπόθεση αφορά έρευνες για ενδεχόμενη παραπλανητική διαφήμιση, σχετικά με πωλήσεις του παραδοσιακού ιταλικού γλυκού Παντόρο και πασχαλινών αυγών, το 2021 και το 2022.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης της influencer έκαναν γνωστό ότι η Κιάρα Φεράνι έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στο ότι η αθωότητά της θα προκύψει με σαφήνεια, το γρηγορότερο δυνατόν.
Πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, όμως, από τις έρευνες προέκυψε ότι «υπήρχε σειρά παραπλανητικών, διαφημιστικών μηνυμάτων με στόχο να προκληθεί σύγχυση στους καταναλωτές, ανάμεσα σε αγορά προϊόντων και σε πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα».
Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει οτι τα κέρδη που εξασφαλίσθηκαν με αυτό τον τρόπο, φέρονται να αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιτήδειοι παρίσταναν τον Μπραντ Πιτ στο διαδίκτυο και εξαπατούσαν γυναίκες στην Ισπανία
Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 120 επιβάτες και μέλη πληρώματος με νοροϊό
20:56
Πάπας Λέων σε ΗΠΑ: Ελπίζω τα ιδανικά της ελευθερίας και ειρήνης να συνεχίσουν να τη καθοδηγούν
20:47
Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι - Ερντογάν με αναφορά στη Λιβύη ενόψει της συνόδου ΝΑΤΟ
20:38
Ντόκος: Δυσάρεστη εμπειρία η η φάρσα - Υπήρχαν όλα τα διαπιστευτήρια για την επικοινωνία
20:34