Θρίλερ με δύο δολοφονίες γυναικών στην Κωνσταντινούπολη - Αυτοκτόνησε ο βασικός ύποπτος
Tούρκοι αστυνομικοί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης
AP Photo/Francisco SecoΔύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορά 30 λεπτών και ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι δύο γυναίκες και ο ύποπτος ήταν ηλικίας 19 ετών, ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα γνώριζαν τον φερόμενο δολοφόνο τους.
Ο δράστης αποκεφάλισε τη μια γυναίκα
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο δράστης αποκεφάλισε μία από αυτές τις γυναίκες σε έναν από τους προμαχώνες της πόλης, στη συνοικία Φατίχ, από τους οποίους στη συνέχεια ο ύποπτος πήδηξε και σκοτώθηκε.
Μια τουρκική οργάνωση καταμέτρησε 290 δολοφονίες γυναικών από τις αρχές του έτους και περισσότερους από 160 «ύποπτους θανάτους», τους οποίους οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, επτά δολοφονίες γυναικών διαπράχθηκαν σε μία μονάχα ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία επιβάλλει στις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις 7 Οκτωβρίου η δίκη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης - Κατηγορούμενες η μητέρα και η αδερφή
Σπάτα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά σε εργοστάσιο αθλητικών ειδών
19:20
Η δύναμη πυρός που έχουν συγκεντρώσει οι ΗΠΑ γύρω απο το Ιράν - Η μεγαλύτερη από το 2003 (pics)
19:10
Ταυτοποιήθηκε ο ένοπλος που προσπάθησε να εισβάλει στο θέρετρο του Τραμπ και έπεσε νεκρός από πυρά
18:58
«Με ενοχλούσαν οι φωνές, δεν κοιμόμασταν» λέει ο 46χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους στο Αίγιο (vid)
18:45