Μακρόν: Οι πωλήσεις όπλων που χρησιμοποιούντα στη Γάζα θα πρέπει να σταματήσουν
O Εμανουέλ Μακρόν
Ludovic Marin, Pool via APΤα φορτία όπλων που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να σταματήσουν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας, για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Η Γαλλία δεν είναι μεγάλος προμηθευτής όπλων για το Ισραήλ, με τις πωλήσεις όπλων της προς το Ισραήλ να καταγράφονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ το 2023, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά για τις πωλήσεις όπλων του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
«Νομίζω ότι η προτεραιότητα σήμερα είναι να επιστρέψουμε σε μία πολιτική λύση κι αυτά τα όπλα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να σταματήσουν να πωλούνται. Η Γαλλία δεν εξάγει κάποια από αυτά», δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιόφωνο France Inter radio.
«Η προτεραιότητά μας τώρα είναι η αποφυγή της κλιμάκωσης. Ο λαός του Λιβάνου δεν πρέπει να θυσιαστεί. Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μία άλλη Γάζα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας συγκαλεί ο Μακρόν για το Λίβανο σήμερα
Απομνημονεύματα Μπόρις Τζόνσον: «Ο Μακρόν προσπάθησε να με τιμωρήσει για το Brexit»
Βόρεια Μακεδονία: Κρίση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα μπλόκα στην Ελλάδα
21:24
Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος στην Τουρκία - Μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Λιβύης
21:14
Ιταλία: Νεκρός βρέθηκε ο Νορβηγός πρωταθλητής Ευρώπης του Διάθλου, Σίβερτ Γκούτορμ Μπάκεν
21:10
Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο Γάλλων κομάντος στο αλιευτικό του Έλληνα «Εσκομπάρ»
21:00