Ρώμη: Χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους υπέρ του παλαιστινιακού λαού
Ανανεώθηκε:
Κινητοποιήσεις στη Ρώμη υπέρ της Παλαιστίνης.
AP PhotoΠερίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος, αυτή την ώρα, σε διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης. Η κινητοποίηση δεν έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τις αρχές και στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί, από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
«Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν, μεταξύ των άλλων, οργανώσεις παλαιστινίων της Ιταλίας, αυτόνομα συνδικάτα της αριστεράς και το αριστερό Κόμμα «Εξουσία στο Λαό».

Χιλιάδες κόσμου βγήκα στους δρόμους της Ρώμης υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
AP PhotoΝωρίτερα, αρκετοί χρήστες, σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι λόγω της μεγάλης παρουσίας αστυνομίας και καραμπινιέρων, τα οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές, δεν μπορούσαν να φτάσουν στην περιοχή Οστιένσε.
«Η διαδήλωση είναι παράνομη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις ότι θα χειριστούν τηνκατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκθεση ActionAid για τις γυναίκες στη Γάζα: Θύματα έμφυλης βίας - Βιώνουν βαθύ ψυχολογικό τραύμα
Γάζα: Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα τη νύχτα
Σύγκρουση μηχανής με φορτηγάκι στη Βασιλίσσης Σοφίας - Στο νοσοκομείο ο οδηγός της μοτοσικλέτας
07:47
Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ - Ρωσίας για το ουκρανικό το Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι
07:45
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Είναι η φυλακή ο χώρος που θα «μάθει» μία 16χρονη;
07:45
Ο ευρωπαϊκός φόβος του «επόμενου στόχου» μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
07:38