ΚΟΣΜΟΣ

Αντρόγυνο χωρίστηκε μετά από 62 χρόνια επειδή δεν μπορεί να πάει στο ίδιο γηροκομείο

Αντρόγυνο χωρίστηκε μετά από 62 χρόνια επειδή δεν μπορεί να πάει στο ίδιο γηροκομείο
FACEBOOK

Ο Wolf Gottschalk 83 ετών και η 81 ετών σύζυγός του Anita γνωρίστηκαν όταν ήταν έφηβοι και οι οικογένειές τους έμεναν στην ίδια πολυκατοικία στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Παντρεύτηκαν το 1954 και λίγο αργότερα μετανάστευσαν στον Καναδά, όπου απέκτησαν έναν γιο και δύο κόρες. Έπειτα από 62 χρόνια όπου ζούσαν μαζί, αναγκάστηκαν να χωριστούν για πρώτη φορά πριν από οκτώ μήνες, καθώς κανένα γηροκομείο δεν μπορούσε να φιλοξενήσει και τους δυο τους.

Η κατάσταση της υγείας και των δύο καταρρέει, καθώς ο Wolf βρίσκεται στα πρώτα στάδια της άνοιας, πάσχει από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ πρόσφατα διαγνώστηκε και με λέμφωμα.

Απ’την άλλη η σύζυγός του φοράει και βηματοδότη, ενώ αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς το πι και αν η απόσταση που πρέπει να διανύσει είναι μεγάλη, μετακινείται με αναπηρική καρέκλα.

Παρόλα αυτά, μέρα παρά μέρα, οι συγγενείς του ζευγαριού οδηγούν την Ανίτα στο γηροκομείο στο οποίο φιλοξενείται ο σύζυγός της προκειμένου να τον δει. Όπως λέει η εγγονή τους, Άσλει, κάθε φορά που πρέπει να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο, αρχίζουν να κλαίνε.

couple

«Η γιαγιά μου δεν μπορεί ούτε να τον φιλήσει πια για να τον αποχαιρετίσει. Την αποκαλεί με το παρατσούκλι της, ποντικάκι, όποτε τη βλέπει», λέει η Άσλει στη Mail Online.

Παρόλο που η μνήμη του Wolf εξασθενεί, δεν ξεχνάει τίποτα για τη σύζυγό του, λένε οι συγγενείς τους και προσθέτουν πως αν κάποιος από τους δύο πεθάνει ενώ είναι χώρια, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον άλλο.

Ο Wolf βρίσκεται σε λίστα αναμονής προκειμένου να βρεθεί στο ίδιο γηροκομείο με τη σύζυγό του, ωστόσο, δεν είναι γνωστό πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτό.

couple 2

ΠΗΓΗ: FACEBOOK

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ