ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός-Ιταλία: Το Αματρίτσε θα επισκεφτεί ο Πάπας

Σεισμός-Ιταλία: Το Αματρίτσε θα επισκεφτεί ο Πάπας

Ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Αματρίτσε μόλις καταστεί δυνατόν, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο ίδιος ο ποντίφικας από το Βατικανό.

Στο μεταξύ, η Καθολική Συνέλευση Επισκόπων Ιταλίας διέθεσε ένα εκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη των σεισμοπαθών και την ανοικοδόμηση.

Με βάση τον έως τώρα απολογισμό, έπειτα από συγκρίσεις διάφορων στοιχείων, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ανέρχεται στους διακόσιους ενενήντα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι αγνοούμενοι «είναι πιθανόν να είναι περίπου δέκα».

Οι εισαγγελίες των πόλεων Ριέτι και 'Ασκολι Πιτσένο ξεκίνησαν έρευνα για εξ αμελείας καταστροφή, με αναφορά σε πιθανές κακοτεχνίες που μπορεί να συνέβαλαν στην κατάρρευση των σπιτιών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ριέτι, αν και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη συγκεκριμένες κατηγορίες, ερευνώνται εκατόν δεκαπέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν κακής ποιότητας οικοδομικά υλικά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σχολείου του Αματρίτσε, το οποίο είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τέσσερα χρόνια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν οι κύριες ευθύνες βαραίνουν τον δήμο του χωριού ή την περιφέρεια, αλλά φαίνεται ήδη να έχει προκύψει ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα ανακαίνισης, είχε εμπλακεί παλαιότερα σε έρευνες για έργα κακής ποιότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ