Μολότοφ και φωτιές σε επεισοδιακή διαδήλωση κατά του Ράμα στα Τίρανα
Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Να κάνουμε την Αλβανία και πάλι ελεύθερη», διαδηλωτές πολιόρκησαν το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τα γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, το υπουργείο Εσωτερικών και το Δημαρχείο των Τιράνων.
Πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, έσπασαν διαφημιστικές πινακίδες, με αποτέλεσμα από τα επεισόδια να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 αστυνομικοί. Δεν έχει γίνει γνωστό αν τραυματίστηκαν διαδηλωτές.
Ο λόγος που βγήκαν στους δρόμους ήταν η καταδίκη ενός βουλευτή του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, σε κάθειρξη ενός έτους για ψευδείς κατηγορίες, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πολιτικής βεντέτας.
Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Ράμα διεφθαρμένη και απολυταρχική και ζητά να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές σε έναν χρόνο.
SPONSORED
Κρεμλίνο: «Ενισχύουμε την ασφάλεια του Πούτιν λόγω επετείου της 9ης Μαΐου»
14:34
Αυστραλία: Δέσμευση του 20% της παραγωγής αερίου για εσωτερική χρήση
14:26
Έφτασε στην Αθήνα ο Τζέιμς Χέτφιλντ - Θερμή υποδοχή στον φρόντμαν των Metallica (vid)
14:25
Πάτρα: 35χρονος έδωσε στον ανήλικο γιο του όπλο να πυροβολήσει - Ανέβασε το βίντεο στα social (pic)
14:15