Μολότοφ και φωτιές σε επεισοδιακή διαδήλωση κατά του Ράμα στα Τίρανα
Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Να κάνουμε την Αλβανία και πάλι ελεύθερη», διαδηλωτές πολιόρκησαν το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τα γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, το υπουργείο Εσωτερικών και το Δημαρχείο των Τιράνων.
Πέταξαν μολότοφ, έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, έσπασαν διαφημιστικές πινακίδες, με αποτέλεσμα από τα επεισόδια να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 αστυνομικοί. Δεν έχει γίνει γνωστό αν τραυματίστηκαν διαδηλωτές.
Ο λόγος που βγήκαν στους δρόμους ήταν η καταδίκη ενός βουλευτή του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, σε κάθειρξη ενός έτους για ψευδείς κατηγορίες, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πολιτικής βεντέτας.
Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Ράμα διεφθαρμένη και απολυταρχική και ζητά να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές σε έναν χρόνο.
SPONSORED
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Κηφισίας - Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα
08:40
Πατήσια: Γνωστός στις αρχές από το 2022 ο ένας εκ των δραστών - Η στιγμή που μπαίνουν στο κατάστημα
08:32
GRECA: Τι και πώς αγοράζουν online οι Έλληνες καταναλωτές - Η άνοδος των lockers και οι πληρωμές
08:25
Γεωργιάδης για μήνυση Ανδρουλάκη: Μόνο αν είμαι σε κώμα δεν θα πάω στο δικαστήριο
08:13