ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι διασώστες εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια

Ιταλία: Οι διασώστες εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια
REUTERS/Ciro De Luca

Δεν έχει τέλος το δράμα στην γκρεμισμένη από το σεισμό Αματρίτσε. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης εκτιμούν ότι εντόπισαν κι άλλους νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια.

Οι κάτοικοι της πόλης λένε ότι έως και 10 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών πιστεύουν ότι εντόπισαν τρία πτώματα στο Ξενοδοχείο Ρόμα, στο Αματρίτσε, το οποίο, όπως ακριβώς το μεγαλύτερο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης, καταστράφηκε από την σεισμική δόνηση της Τετάρτης.

Οι επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της πληγείσας περιοχής σταμάτησαν πριν από δύο ημέρες, όμως οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους στο Αματρίτσε. Η πυροσβεστική προσπαθεί να απομακρύνει τα μπάζα από το ξενοδοχείο Ρόμα και να φτιάξει ένα ασφαλές μονοπάτι για να απεγκλωβίσει τις τρεις σορούς όσο το δυνατόν συντομότερα.

Από το σεισμό, 290 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Τα μουσεία σε ολόκληρη την Ιταλία προσέφεραν τις σημερινές τους εισπράξεις από τις πωλήσεις εισιτηρίων υπέρ της ανοικοδόμησης της πόλης, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ