MED9: Τετραμερής συνάντηση με πρωτοβουλία Μελόνι - Ποιοι συμμετείχαν
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι
ΑΠΕ-ΜΠΕΜε πρωτοβουλία της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, στα πλαίσια της συνόδου MED9, η οποία διεξάγεται στην Πάφο, πραγματοποιήθηκε τετραμερής συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργό με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των Σύρων προσφύγων στον Λίβανο, στην Ιορδανία και στις άλλες χώρες της περιοχής, «το οποίο απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων της κρίσης στην Μέση Ανατολή».
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «συζητήθηκαν συγκεκριμένες λύσεις, με την δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων, ώστε οι Σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οικειοθελώς, με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση Μητσοτάκη-Φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής MED9 στην Πάφο
«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», τόνισε η Μελόνι μετά τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΟΙΚ
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 18 νεκροί σε τροχαίο - Νεαρής ηλικίας τα περισσότερα θύματα
18:07
Τρεις νεκροί από επίθεση σε πλοίο στη Ερυθρά Θάλασσα - Χτύπημα των ΗΠΑ σε πλοίο στο Ομάν
17:57
Καύσωνας στην Ιταλία με θερμοκρασία επτά βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο της εποχής
17:47
Drones στη Γαλλία άδειαζαν ναρκωτικά σε φυλακή - Πέντε συλλήψεις
17:37