MED9: Τετραμερής συνάντηση με πρωτοβουλία Μελόνι - Ποιοι συμμετείχαν
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι
ΑΠΕ-ΜΠΕΜε πρωτοβουλία της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, στα πλαίσια της συνόδου MED9, η οποία διεξάγεται στην Πάφο, πραγματοποιήθηκε τετραμερής συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργό με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των Σύρων προσφύγων στον Λίβανο, στην Ιορδανία και στις άλλες χώρες της περιοχής, «το οποίο απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων της κρίσης στην Μέση Ανατολή».
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι «συζητήθηκαν συγκεκριμένες λύσεις, με την δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων, ώστε οι Σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους οικειοθελώς, με ασφαλή και βιώσιμο τρόπο, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση Μητσοτάκη-Φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής MED9 στην Πάφο
«Δεν θα αυξήσουμε τους φόρους», τόνισε η Μελόνι μετά τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΟΙΚ
Servicers: «Μας κάλεσαν στη Βουλή λιγότερο από μία ώρα πριν» – Τι απαντούν για την απουσία τους
13:42
ΗΠΑ: Τι συμβαίνει όταν αμφισβητούνται τα αποτελέσματα των εκλογών - Ποιος έχει τον τελευταίο λόγο
13:35
Πώς για 800 ευρώ τον μήνα μία 69χρονη με αναπηρία έκανε τον αχυράνθρωπο για το «Χωριάτικο»
13:24
Κεραμέως για Pizza Fan: Ξεκίνησαν οι πληρωμές εργαζομένων – 165 έλεγχοι και πρόστιμα 730.000 ευρώ
13:14