Ζημιές 50 δισεκατομμυρίων προκάλεσε ο τυφώνας «Μίλτον», λέει ο Μπάιντεν
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών για το χτύπημα του Μίλτον
AP Photo/Rebecca BlackwellΠολύ μεγάλες ζημιές, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια προκάλεσε ο τυφώνας «Μίλτον» που έπληξε τις προηγούμενες ώρες τη Φλόριντα, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Οι Αρχές «χτένισαν» την περιοχή αξιολογώντας το μέγεθος της καταστροφής. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ταξιδέψει στη Φλόριντα την Κυριακή (13/10) όπου θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, όπως μετέδωσε ο Guardian, την ώρα που η χώρα ακόμη θρηνεί τους τουλάχιστον 16 ανθρώπους που σκοτώθηκαν.
Το ισχυρό και καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα, το οποίο παρήγαγε δεκάδες ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα την Τετάρτη (9/10), κατέστρεψε περίπου 150 σπίτια, διέλυσε το σύστημα ηλεκτροδότησης σε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια νοικοκυριά, παρέσυρε φράγματα, έσκισε την οροφή από το γήπεδο μπέιζμπολ Τροπικάνα και σάρωσε τη Ντίσνεϊλαντ.
Εκατομμύρια πολίτες ακόμη εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται, παρόλο που οι χειρότεροι φόβοι για αυτή την τρομακτική καταιγίδα δεν επιβεβαιώθηκαν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ήταν σαν μία πυριτιδαποθήκη που περίμενε μία σπίθα», λένε οι ειδικοί για τον τυφώνα Μίλτον
Μεταγραφική «βόμβα» του Παναθηναϊκού με Φαλ - Τον ανακοίνωσε για 2+1 χρόνια
21:37
Προσφυγικά: Τέλος στην απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή μετά από 140 μέρες
21:28
Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Naftogaz
21:20
ΗΠΑ: Περίπου 20 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ σε 24 ώρες
21:11