ΚΟΣΜΟΣ

Bild: Η Μέρκελ θα συνδέσει την υποψηφιότητα της για την καγκελαρία με την προεδρία του κόμματος

Bild: Η Μέρκελ θα συνδέσει την υποψηφιότητα της για την καγκελαρία με την προεδρία του κόμματος
REUTERS/Stefanie Loos

Η Γερμανίδα καγκελάριος προτίθεται, για λόγους τακτικής, να συνδέσει τη νέα υποψηφιότητά της για την καγκελαρία με την προεδρία του κόμματός της, αναφέρει δημοσίευμα της Bild.

Όπως εξηγεί το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας, η θέση της για το προσφυγικό αποτελεί εσωκομματικό εμπόδιο και μ' αυτόν τον τρόπο η Μέρκελ θέλει να βελτιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Μάλιστα, θα είναι μια κίνηση ματ, αφού έτσι θα εξανεμισθεί η ένταση η οποία υπάρχει λόγω της βαλλόμενης πολιτικής της στο προσφυγικό.

Όπως επιβεβαίωναν κύκλοι της ηγεσίας του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η νυν πρόεδρός του 'Ανγκελα Μέρκελ, θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την προεδρία στο προσεχές συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, στο Έσσεν.

Με τη σύνδεση της υποψηφιότητάς της για την καγκελαρία θα βελτιωθεί και το αποτέλεσμα της εκλογής της ως προέδρου, διότι όποιος την καταψηφίσει θα μειώσει δραστικά τις προοπτικές του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2017, εκτιμά η εφημερίδα.

Από την πλευρά του μέλος του προεδρείου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σχολίασε στη Bild: "Το κόμμα θα πειθαρχήσει".

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε κατ΄ιδίαν συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος δεν θεωρεί ενδεδειγμένη την πρόωρη ανακοίνωση της ότι θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ