Σε κατάσταση συναγερμού η Ταϊβάν - Κινεζικό αεροπλανοφόρο εντοπίστηκε νότια της νήσου
Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία (Φωτογραφία αρχείου)
(Russian Defense Ministry Press Service via AP)Ο στρατός της Ταϊβάν βρίσκεται «σε κατάσταση συναγερμού» αφού εντόπισε κινεζικό αεροπλανοφόρο νότια της νήσου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 13/10 το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.
«Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Λιαονίνγκ εισήλθε σε ύδατα κοντά στον πορθμό του Μπάσι και κατευθύνεται προς τον δυτικό Ειρηνικό», διευκρίνισε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι ο στρατός παραμένει «σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμος να αντιδράσει αν χρειαστεί».
Το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία, έχει εντείνει την στρατιωτική και πολιτική πίεσή του στη νήσο τα τελευταία χρόνια.
Με αφορμή την εθνική εορτή της Ταϊβάν ο πρόεδρός της Λάι Τσινγκ-τε δήλωσε την Πέμπτη ότι «θα αντισταθεί στην προσάρτηση» της νήσου.
Το Πεκίνο, το οποίο χαρακτηρίζει τον Λάι «αυτονομιστή», αντέδρασε προειδοποιώντας ότι οι «προκλήσεις» του προέδρου της Ταϊβάν θα προκαλέσουν «καταστροφή» για τον λαό του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιωτική βοήθεια - μαμούθ ενέκρινε ο Μπάιντεν για την Ταιβάν
Κινεζικά πολεμικά πλοία έπλευσαν ανάμεσα σε ιαπωνικά νησιά κοντά στην Ταϊβάν
Νετανιάχου: «Αντίο Τσακ Νόρις, ήσουν στενός φίλος του Ισραήλ»
19:48
Μέτρα της Τροχαίας ενόψει των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου
19:39
Γκαλερί: 400 πίνακες στα «χέρια» των Αρχών - Έχουν κατασχεθεί πάνω από 200.000 ευρώ
19:29
Μεγάλες ζημιές στο λιμάνι Μπαντάρ Λένγκε του Ιράν μετά από επίθεση - 16 πλοία τυλίχθηκαν στις φλόγες (vid)
19:20