Σε κατάσταση συναγερμού η Ταϊβάν - Κινεζικό αεροπλανοφόρο εντοπίστηκε νότια της νήσου
Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία (Φωτογραφία αρχείου)
(Russian Defense Ministry Press Service via AP)Ο στρατός της Ταϊβάν βρίσκεται «σε κατάσταση συναγερμού» αφού εντόπισε κινεζικό αεροπλανοφόρο νότια της νήσου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 13/10 το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.
«Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Λιαονίνγκ εισήλθε σε ύδατα κοντά στον πορθμό του Μπάσι και κατευθύνεται προς τον δυτικό Ειρηνικό», διευκρίνισε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι ο στρατός παραμένει «σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμος να αντιδράσει αν χρειαστεί».
Το Πεκίνο, το οποίο θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία, έχει εντείνει την στρατιωτική και πολιτική πίεσή του στη νήσο τα τελευταία χρόνια.
Με αφορμή την εθνική εορτή της Ταϊβάν ο πρόεδρός της Λάι Τσινγκ-τε δήλωσε την Πέμπτη ότι «θα αντισταθεί στην προσάρτηση» της νήσου.
Το Πεκίνο, το οποίο χαρακτηρίζει τον Λάι «αυτονομιστή», αντέδρασε προειδοποιώντας ότι οι «προκλήσεις» του προέδρου της Ταϊβάν θα προκαλέσουν «καταστροφή» για τον λαό του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιωτική βοήθεια - μαμούθ ενέκρινε ο Μπάιντεν για την Ταιβάν
Κινεζικά πολεμικά πλοία έπλευσαν ανάμεσα σε ιαπωνικά νησιά κοντά στην Ταϊβάν
Τη Δευτέρα στην Αθήνα η κηδεία και η ταφή της πριγκίπισσας Ειρήνης
10:04
Τι ακίνητα αγόρασαν οι ξένοι αγοραστές στην Ελλάδα το 2025 - Τα κριτήρια επιλογής
10:03
Δημήτρης Σπηλιόπουλος: Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η καινοτομία και τα επόμενα βήματα της Active
10:00
Ο Χούλιο Ιγκλέσιας χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδείς» τις καταγγελίες των πρώην υπαλλήλων του
09:55