1,3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου παρήχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Λιβύη
Εργάτης σε εγκατάσταση παραγωγής πετρελαίου στην Μπρέγκα της ανατολικής Λιβύης
AP Photo/Hussein Malla, FileΗ Εθνική Πετρελαϊκή Κοινοπραξία της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε σήμερα ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της έχει φτάσει πλέον στα 1,3 εκατομμύρια βαρέλια κατά το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με την NOC,η παραγωγή πετρελαίου της χώρας, αποκαθίσταται σε κανονικά επίπεδα, μετά την κρίση της κεντρικής τράπεζας στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου, οι εντάσεις μεταξύ των δυο κυβερνήσεων που υπάρχουν στην Λιβύη, είχαν ενταθεί κατακόρυφα, με αφορμή την λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.
Ο διοικητής Σαντίκ ελ Κεμπίρ, στη θέση από το 2012, επικρινόταν το τελευταίο διάστημα από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού της κυβέρνησης της Τρίπολης για τον τρόπο που διαχειριζόταν τα έσοδα από την πώληση πετρελαίου: Κατηγορήθηκε πως επεδείκνυε υπερβολική εύνοια στο στρατόπεδο του στρατάρχη Χάφταρ, που στηρίζει την κυβέρνηση της Βεγγάζης.
Η κρίση κλιμακώθηκε σε σημείο που ένοπλοι πολιόρκησαν το κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας και ανάγκασαν τον ελ Κεμπίρ να εγκαταλείψει την χώρα. Παράλληλα ένοπλοι πολιόρκησαν και εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου, επιβάλλοντας την διακοπή της λειτουργίας τους.
Ακολούθησε παρέμβαση του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου ξεκίνησαν επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ενώ ορίστηκε και νέα διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χιλιάδες επαναπροωθήσεις προσφύγων από την Ιταλία στη Λιβύη
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές της Λιβύης
Λιβύη: Συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με σκοπό την επίλυση της κρίσης της κεντρικής τράπεζας
Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν ρωσικά διυλιστήρια και ενεργειακές υποδομές με Storm Shadow και Drones
20:17
Αλλάζει ραγδαία ο καιρός: Από τα «φθινοπωρινά» Χριστούγεννα στην «ψυχρή» Πρωτοχρονιά
20:05
Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στο λιμάνι του Λεωνιδίου
19:52
CNNi: «Ατμοσφαιρικό ποτάμι» σαρώνει την Καλιφόρνια - Δύο νεκροί από την φονική καταιγίδα
19:40