ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνός ΥΠΕΞ κατά Ε.Ε. στο προσφυγικό

Πολωνός ΥΠΕΞ κατά Ε.Ε. στο προσφυγικό
REUTERS/ MUHAMMAD HAMED

Επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μεταναστευτική κρίση πέρυσι εμφανίστηκε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βατσικόφσκι, λέγοντας πως οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα αντί να προσφέρουν πραγματικές λύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε "βιαστικά, ανεύθυνα και όχι πλήρως επεξεργασμένα μέτρα" ως απάντηση στη συρροή προσφύγων από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες περιοχές όπου μαίνονται πόλεμοι, δήλωσε ο Βατσικόφσκι σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό και τον Γάλλο ομόλογό του.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία συμφώνησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε θέματα όπως η μετανάστευση και να ενισχύσουν την υποστήριξη στην ΕΕ, αναβιώνοντας το Τρίγωνο της Βαϊμάρης, μια τριμερή ομάδα που ιδρύθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Βατσικόφσκι επέκρινε επίσης τις άλλες χώρες της ΕΕ επειδή δεν ενήργησαν ώστε να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τονίζοντας πως η πρακτική είχε γίνει ανεκτή για χρόνια.

"Ανακαλύπτουμε τώρα με έκπληξη πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ