Συνελήφθη ένοπλος κοντά σε χώρο που θα μιλούσε ο Τραμπ στην Καλιφόρνια
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP PhotoΣτα χέρια των αρχών της Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρίσκεται ένας οπλισμένος άνδρας που επιχείρησε να μπει σε χώρο που επρόκειτο να μιλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η σύλληψη του ενόπλου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και πλαστές ταυτότητες έγινε χθες Σάββατο στην Κοατσέλα, αλλά έγινε γνωστή σήμερα Κυριακή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού σερίφη για την σύλληψη του ενόπλου είπε ότι «πιθανόν σταματήσαμε άλλη μία απόπειρα δολοφονίας».
Σύμφωνα με την New York Post, ο συλληφθείς ονομάζεται Βεμ Μίλερ και πιστεύεται ότι είναι μέλος ακροδεξιού αντικυβερνητικού οργανισμού.
Έχει αποφοιτήσει από το UCLA και το 2022 ήταν υποψήφιος για την πολιτειακή Βουλή της Νεβάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε πάνω του όπλο, περίστροφο και γεμιστήρα αλλά και πλαστές ταυτότητες δημοσιογράφου και για τον χώρο των VIP θεατών.
Τον άνδρα εντόπισαν τοπικοί αστυνομικοί (και όχι από την ασφάλεια του Τραμπ) σε σημείο ελέγχου περίπου 1 χιλιόμετρο από το σημείο της ομιλίας.
Ο Μίλερ αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης 5.000 δολαρίων ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή ενός γεμάτου πυροβόλου όπλου και μιας γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημοσκόπηση WSJ: Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις στην καταλληλότητα διαχείρισης των πολέμων
SPONSORED
Ιράν: Η αστυνομία έκλεισε καφετέρια στην Τεχεράνη με την κατηγορία ότι προωθούσε τον σατανισμό
14:50
Οστά μαμούθ που φυλάσσονταν σε μουσείο για 70 χρόνια αποδείχθηκε ότι ανήκαν σε εντελώς άλλο ζώο
14:40
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκροί πατέρας και γιος σε τροχαίο με μηχανή
14:38
Προειδοποίηση των Αρχών για παραπλανητικά email εξαπάτησης με «υπογραφή» του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
14:29