Κάμαλα Χάρις ψήφισε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ που έγινε 100 ετών
Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ
AP Photo/David Goldman (Αρχείο)Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος «ευχόταν» να ζήσει αρκετά για να προλάβει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές, άσκησε σήμερα το εκλογικό καθήκον του, δια αλληλογραφίας, ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του.
Ο Κάρτερ έκλεισε τα 100 πριν από δύο εβδομάδες.
Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος επωφελήθηκε από τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος, καθώς η ψηφοφορία στην Πολιτεία της Τζόρτζια, όπου κατοικεί, ξεκίνησε από χθες Τρίτη.
Σύμφωνα με τον εγγονό του, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution, ο Τζίμι Κάρτερ είχε πει στην οικογένειά του ότι ήταν σημαντικότερο για τον ίδιο να παραμείνει εν ζωή για να ψηφίσει, παρά για να γιορτάσει τα 100 του χρόνια.
Τελικά, τα κατάφερε και τα δύο.
Ο Κάρτερ έχει αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή και λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο του 2023. Είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Χάρις προσπαθεί να κερδίσει τους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους – Ο Τραμπ αυξάνει τη δημοτικότητά του
Ο άσος στο μανίκι της Χάρις στην κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια
«Μάχη στήθος με στήθος» Τραμπ και Χάρις - Ισοπαλία δείχνει νέα δημοσκόπηση
Πώς θα αυξηθεί η προσφορά των ακινήτων στην αγορά - Παρεμβάσεις και μέτρα
02:00
Σταθερή παραμένει η τιμή της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο Ιανουαρίου της ΔΕΗ - Έκπτωση 11%
01:00
Voucher κοινωνικού τουρισμού: Ποιες περιοχές καλύπτει και ποια τα οφέλη για τους κατόχους
00:30
Μαθητές γεμίζουν «δεντρο-λιχουδιές» σχολικές αυλές, πάρκα και μικρά δάση (pics)
23:57