Μπάιντεν: Νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 425 εκατ. δολαρίων
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
AP Photo/Jose Luis MaganaΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε απόψε Τετάρτη (16/10) με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αντικείμενο τις προσπάθειες αύξησης της βοήθειας προς το Κίεβο.
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει βλήματα αέρος-εδάφους, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλον εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας.
Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει αύριο Πέμπτη (17/10) στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ. Νωρίτερα σήμερα παρουσίασε το «σχέδιο νίκης» του και ζήτησε από τους συμμάχους του να τον στηρίξουν σε αυτήν την προσπάθειά του να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εντός του επόμενου έτους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Ζελένσκι παρουσίασε το σχέδιο νίκης του - Απέρριψε την παραχώρηση εδάφους στη Ρωσία
ΧΡΗΜΑ
ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται τα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής - Πώς δηλώνετε συμμετοχή
02:00
ΧΡΗΜΑ
Youth Pass: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων - Ποιες δαπάνες επιτρέπονται
01:00
ΧΡΗΜΑ
Προσυμπληρωμένες δηλώσεις: Λήγει αύριο 16/04 η προθεσμία - Τι να προσέξετε πριν την οριστική υποβολή
00:30
ΚΟΣΜΟΣ
Διπλωματία σε δύο μέτωπα: Σημείο επαφής μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Νέες συνομιλίες για ΗΠΑ και Ιράν
23:57
ΚΟΣΜΟΣ