Στηρίζουν την Ουκρανία, ζητούν εκεχειρία στη Μέση Ανατολή οι Μπάιντεν, Σολτς, Μακρόν, Στράμερ
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμαουέλ Μακρόν στην οικογενειακή φωτογραφία, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Βερολίνο
AP Photo/Markus SchreiberΟι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (18/10) στο Βερολίνο, με αφορμή την επίσκεψη Μπάιντεν, «επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία στον πόλεμό της εναντίον της επιτιθέμενης Ρωσίας, για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, ενώ ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Μέση Ανατολή και επιστροφή των ομήρων.
Σε κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τετραμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ο Τζο Μπάιντεν, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Κιρ Στάρμερ δεσμεύονται να «συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στις προσπάθειές της να εξασφαλίσει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».
Στο ίδιο ανακοινωθέν, οι τέσσερις ηγέτες ζητούν να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως επισημαίνεται, οι συνέπειες του θανάτου του Σινουάρ απασχόλησαν την τετραμερή συνάντηση, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν την «άμεση ανάγκη» να επιστρέψουν στις οικογένειές τους οι όμηροι, να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φθάνει στους αμάχους.
«Avengers: Endgame Encore»: Έφερε 86 εκατ. δολάρια και στοχεύει να ρίξει από το βάθρο το «Avatar»
12:36
Παρίσι: Ανακάλυψη τείχους 2.000 ετών κοντά στη Νοτρ Νταμ φέρνει στο φως την αρχαία πόλη Λουτέτια
12:31
MTV VMAs 2026: Τέιλορ Σουίφτ και Μαντόνα πρωταγωνίστησαν στη μεγάλη βραδιά
12:27
«Θεμελιώδες εργαλείο»: Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ μιλά για τον Προσωπικό Βοηθό στο CNN Greece
12:14