Ναυτικά γυμνάσια του Ιράν με Ρωσία και Ομάν στον Ινδικό Ωκεανό
Ως ένα μήνυμα προς τη Δύση θεωρείται η συμμετοχή του Ιράν σε ναυτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή της Ρωσίας και του Ομάν και παρατηρητές από άλλες εννέα χώρες, τα οποία είναι σε εξέλιξη στον Ινδικό Ωκεανό
Οι ασκήσεις με την ονομασία «IMEX 2024» έχουν στόχο την ενίσχυση «της συλλογικής ασφάλειας στην περιοχή, την επέκταση της πολυμερούς συνεργασίας και την επίδειξη της καλής θέλησης και των δυνατοτήτων για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της φιλίας και της ασφάλειας της ναυτιλίας», μετέδωσε η αγγλόφωνη Press TV.
Στη διάρκεια των γυμνασίων, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν τακτικές για την εγγύηση της ασφάλειας της διεθνούς εμπορικής ναυσιπλοΐας, την προστασία των θαλάσσιων οδών, τη διεύρυνση ανθρωπιστικών μέτρων και την ανταλλαγή πληροφοριών για επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης, σύμφωνα με την Press TV.
Τα γυμνάσια συμπίπτουν με την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, καθώς μαίνεται ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα και οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ως απάντηση στις περιφερειακές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν έχει αυξήσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία και την Κίνα.
Το Μάρτιο, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία πραγματοποίησαν τα πέμπτα κοινά ναυτικά γυμνάσιά τους στον Κόλπο του Ομάν.
Στις χώρες, οι οποίες είναι παρατηρητές των γυμνασίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και η Ταϊλάνδη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Για το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ Ιράν - Ισραήλ αυτοπροτείνεται ο Πούτιν
Η Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ να μην επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
SPONSORED
Νέα ρύθμιση 72 δόσεων: Που καθορίζεται το ποσό ελάχιστης δόσης - Ποιοι μένουν εκτός
04:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές των παιδικών κατασκηνώσεων
03:00
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν την Δευτέρα 25/05 οι αιτήσεις εισαγωγής σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ
02:00
«Μποναμάς» 800 εκατ. ευρώ για οικογένειες και συνταξιούχους - Πώς θα μοιραστούν
01:00