«Παραδώστε τα όπλα»: Ο Ισραηλινός στρατός υπόσχεται «αμνηστία» με φυλλάδια στη Γάζα
Παλαιστίνιοι μαζεύουντα φυλλάδια που έριξε ο ισραηλινός στρατός
AP Photo/Hatem MoussaΟ ισραηλινός στρατός ρίχνει φυλλάδια στη Γάζα με τα οποία υπόσχεται ελεύθερη διέλευση σε όσους βοηθούν στην επιστροφή των ομήρων
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNNi, o ισραηλινός στρατός ρίχνει φυλλάδια στην περιοχή Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας που υπόσχεται ελεύθερη διέλευση σε όποιον καταθέτει τα όπλα και βοηθά στην επιστροφή των ομήρων που κρατούνται ακόμη.
Τα φυλλάδια δείχνουν μια φωτογραφία του ηγέτη της Χαμάς Γιάχια Σινουάρ νεκρό και περιλαμβάνουν το μήνυμα: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τις ζωές σας. Κρύφτηκε σε μια σκοτεινή τρύπα και εξαφανίστηκε ενώ έφευγε πανικόβλητος».
Το μήνυμα συνεχίζει: «Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πια τη Γάζα. Επιτέλους, ήρθε η ευκαιρία να ελευθερωθείτε από την τυραννία της».
«Όποιος αφήσει το όπλο του και μας επιστρέψει τους απαχθέντες, θα τους επιτρέψουμε να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά».
Η υπόσχεση δόθηκε για πρώτη φορά από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Παρασκευή.
Υπάρχουν ακόμη 101 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα, λένε οι ισραηλινές αρχές, αλλά το ένα τρίτο από αυτούς πιστεύεται ότι είναι νεκροί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ατελείωτο ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα: 42.519 οι νεκροί Παλαιστίνιοι τον τελευταίο χρόνο
«Τελεσίγραφο» Χαμάς μετά τον θάνατο Σινουάρ: Δεν απελευθερώνονται οι όμηροι χωρίς εκεχειρία στη Γάζα
Αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ζιζέλ Πελικό δημοσιεύσε η εφημερίδα Le Monde
23:58
Θυελλώδης συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα πεπραγμένα της ICE
23:46
ΗΠΑ: Δημοσιοποιήθηκαν πλάνα ένοπλου μασκοφόρου, υπόπτου απαγωγής 84χρονης
23:35
Τέμπη: Ο Σύλλογος συγγενών ανακοίνωσε κάλεσμα για συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου
23:23