ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις δημοσιογράφων

Τουρκία: Συνεχίζονται οι συλλήψεις δημοσιογράφων
REUTERS/Umit Bektas

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων για πρόσωπα που κατηγορούνται για σχέσεις με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας, ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ τέθηκε υπό κράτηση μαζί με εννέα ακόμα δημοσιογράφους της Hurriyet. Μάλιστα, ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 προσώπων στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Hurriyet, μία από τις τουρκικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία -η οποία υιοθετεί όλο και πιο φιλοκυβερνητική στάση-, ανέφερε πως αρκετά από τα 35 εντάλματα ήταν σε βάρος δημοσιογράφων, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα.

Τουλάχιστον 18 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει κλείσει περισσότερα από 130 Μέσα Ενημέρωσης και έχει συλλάβει περισσότερους από 60 δημοσιογράφους αφότου κηρύχθηκε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ