Μπέρμποκ για Λίβανο: «Στόχος η εξεύρεση βιώσιμης διπλωματικής λύσης»
Ανάλενα Μπέρμποκ
AP Photo/Ebrahim NorooziΗ υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ έφθασε στη Βηρυτό για συνομιλίες και δήλωσε ότι στόχος είναι η εξεύρεση βιώσιμης διπλωματικής λύσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, αφού το Ισραήλ κατάφερε να αποδυναμώσει την Χεζμπολάχ.
«Ο στόχος είναι τώρα να εργασθούμε με τους εταίρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το αραβικό κόσμο για την εξεύρεση μία βιώσιμης διπλωματικής λύσης που θα εγγυάται τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας τόσο του Λιβάνου όσο και του Ισραήλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αναλένα Μπέρμποκ.
Η επίσκεψη του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έκρινε την Τρίτη ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, του Γιαχία Σινουάρ, αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ πολλαπλασίασε τους βομβαρδισμούς του στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολά, συμμάχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Ο κ. Μπλίνκεν, επισκεπτόμενος την Ιερουσαλήμ, πίεσε εξάλλου τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λάβει «επιπρόσθετα μέτρα» ώστε να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια —που ελέγχεται από το Ισραήλ— «στους αμάχους απ’ άκρου σ’ άκρο» του πολιορκημένου παλαιστινιακού θυλάκου, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπέρμποκ: Κίνδυνο αποσταθεροποίησης στον Λίβανο «βλέπει» η Γερμανίδα ΥΠΕΞ
Μπέρμποκ: Εάν πέσει η Ουκρανία η Μολδαβία θα είναι η επόμενη
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54
Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς
16:50
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45