WSJ: Ισραηλινή πρόταση στους ηγέτες της Χαμάς να φύγουν στο εξωτερικό με αντάλλαγμα τους ομήρους
Ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
ΑΠΕ-ΜΠΕΠρόταση στους ηγέτες της Χαμάς για ασφαλή διέλευση σε άλλη χώρα αν αφοπλίζονταν και απελευθέρωναν τους ομήρους που κρατούν έκανε το Ισραήλ.
Την αποκάλυψη έκανε η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, μετέφερε την προσφορά κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην Αίγυπτο την περασμένη εβδομάδα.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη Άραβες μεσολαβητές, αναφέρει ότι η Χαμάς απέρριψε την πρόταση.
Η αποκάλυψη έγινε ενώ Μπαρνέα θα μεταβεί την Κυριακή στο Κατάρ να συζητήσει για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο επικεφαλής της Μοσάντ θα μεταβεί στη Ντόχα «για συνάντηση με τον επικεφαλής της CIA Μπιλ Μπερνς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ», δήλωσε το γραφείο του Νετανιάχου σε ανακοίνωση.
«Οι πλευρές θα συζητήσουν διαφορετικές επιλογές για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων», δήλωσε η ίδια πηγή.
Ζελένσκι: Στηρίζει τριμερή για Ουκρανικό - Ζητά διευρυμένες συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους
13:51
Σκληρή κριτική Τσουκαλά σε κυβέρνηση: «Ωμός εκβιασμός στους αγρότες» (vid)
13:40
Ντοκιμαντέρ για την καλλιτέχνιδα Άγκνες Ντένες με παραγωγό τον Ίθαν Χοκ
13:30
Ισραήλ: «Πράσινο φως» από το συμβούλιο ασφαλείας στη δημιουργία 19 οικισμών στη Δυτική Όχθη
13:21