Η Τουρκία καταδικάζει την Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν - Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Το κτήριο του τουρκικού ΥΠΕΞ
AP Photo/Lefteris PitarakisΤην Ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/10), καταδικάζει η Τουρκία η οποία υποστηρίζει ότι με αυτές τις ενέργειες του το Ισραήλ οδηγεί την περιοχή στα πρόθυρα ενός μεγαλύτερου πολέμου.
Με ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.
Παράλληλα η Τουρκία υποστηρίζει ότι το Ισραήλ σχεδιάζει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και οδηγεί την περιοχή σε έναν ευρύτερο πόλεμο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
«Το Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, που ετοιμάζεται να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη και που σκοτώνει καθημερινά αμάχους στο Λίβανο, με αυτή την επίθεση οδηγεί τώρα την περιοχή μας στα πρόθυρα ενός μεγαλύτερου πολέμου.
»Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο τερματισμός της ισραηλινής τρομοκρατίας στην περιοχή έχει καταστεί ιστορικό καθήκον για την εγκαθίδρυση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης.
»Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αμέσως δράση για την εφαρμογή του δικαίου και να σταματήσει την κυβέρνηση Νετανιάχου.
»Ως Τουρκική Δημοκρατία επαναλαμβάνουμε ότι δεν επιθυμούμε περισσότερο πόλεμο, βία και ανομία στην περιοχή μας.
»Για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες της περιοχής και οι μη περιφερειακοί παράγοντες να υιοθετήσουν μια ορθολογική και συνετή στάση».
«Είμαστε έθνος ανεξάρτητο» απαντά ο πρόεδρος της Κούβας στην προειδοποίηση Τραμπ «κλείστε συμφωνία πριν είναι αργά»
08:58
Ρομπίνα Αμινιάν: Η νέα Μαχσά Αμινί του Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι, δεν επέτρεψαν την ταφή της
08:52
Στη Μαδρίτη σήμερα ο Μητσοτάκης, θα δει τον Σάντσεθ: Η πρώτη επίσκεψη στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια - Η ατζέντα
08:37
10 λεπτά έντονης άσκησης αρκούν για να ενεργοποιήσουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο
08:27