ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Αίτημα προς την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Συρία

Ιράν: Αίτημα προς την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Συρία
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Να σταματήσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία για να μην περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή, ζήτησε από την Τουρκία το Ιράν, σύμφωνα με Μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Η συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Συρία περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπαχράμ Γασεμί, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Οι συγκρούσεις στη βόρεια Συρία προκαλούν τον θάνατο αθώων και είναι αναγκαίο ο τουρκικός στρατός να σταματήσει γρήγορα τις στρατιωτικές του ενέργειες. Όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», πρόσθεσε ο ιρανός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν πρέπει να αποδυναμώσει τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας».

Το Ιράν είναι ο βασικός υποστηρικτής του Μπασάρ αλ-Ασαντ στην περιοχή. Η Τεχεράνη στηρίζει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το συριακό καθεστώς, στέλνοντας στη Συρία στρατιωτικούς συμβούλους και εθελοντές για να πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού τις ένοπλες οργανώσεις ανταρτών και τους τζιχαντιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ