ΚΟΣΜΟΣ

Ο σκύλος που κολύμπησε σχεδόν 10 χιλιόμετρα για να βρει τους ιδιοκτήτες του

Ο σκύλος που κολύμπησε σχεδόν 10 χιλιόμετρα για να βρει τους ιδιοκτήτες του
Facebook/Kristin Casas

Ο μικρός Rylee βρισκόταν σε ένα σκάφος με τους ιδιοκτήτες του στη λίμνη Michigan, όταν κάποια στιγμή διέφυγε της προσοχής τους και έπεσε στο νερό.

Ο Edward Casas και η γυναίκα του Kristin χρειάστηκε να ασχοληθούν με κάποιο πρόβλημα που προέκυψε στο σκάφος τους και για περίπου 10 λεπτά τον άφησαν μόνο του. Ο σκύλος τους τότε έπεσε στη λίμνη και μόλις το συνειδητοποίησαν, έψαξαν, αλλά δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν.

Αμέσως εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και επικοινώνησαν με την Lynn Fiedor που συντονίζει μία ομάδα εθελοντών για τον εντοπισμό χαμένων σκύλων. Ευτυχώς το επόμενο πρωί ήρθε σε επαφή με το ζευγάρι μία γυναίκα η οποία είχε δει τον Rylee να κατευθύνεται σε έναν χώρο κατασκήνωσης. Αυτό σημαίνει πως ο 10 μηνών σκύλος όχι μόνο κολύμπησε σχεδόν 10 χιλιόμετρα, αλλά περπάτησε επιπλέον 19 χιλιόμετρα μέσα από το δάσος.

Το ζευγάρι οδήγησε μέχρι το χώρο που εντοπίστηκε ο Rylee και όταν έφτασαν χρησιμοποίησαν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια για να τους ακούσει. Ο Rylee το άκουσε, και έτρεξε μέσα από το δάσος στους αγαπημένους του ιδιοκτήτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Edward Casas μετά το τέλος της περιπέτειας είπε: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κλαίνε εύκολα, αλλά όλη αυτή η ιστορία με έκανε να δακρύσω.»

Τέλος καλό για τον βελγικό ποιμενικό ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του με την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ