Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Μπααλμπέκ του Λιβάνου
Kαπνός από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο
AP Photo/Hussein MallaΤο Ισραήλ άρχισε να εξαπολύει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην ιστορική πόλη Μπααλμπέκ και στα γύρω χωριά στην ανατολική περιοχή Μπεκάα του Λιβάνου, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters, και ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της Μπααλμπέκ και πολλών γειτονικών κοινοτήτων στον ανατολικό Λίβανο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δηλώνοντας ότι θέλει να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά εγκαταστάσεων της φιλοϊρανικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην περιοχή.
Ο δήμαρχος της πόλης Μουσταφά αλ Τσαλ επιβεβαίωσε ότι βομβαρδισμοί πλήττουν την πόλη και τις γύρω περιοχές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για θύματα.
Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να εγκαταλείπουν την πόλη από τότε που εκδόθηκε η εντολή εκκένωσης, περίπου τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών.
Στην πόλη Μπααλμπέκ βρίσκονται κάποιοι από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς και έχει χαρακτηριστεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποκάλυψη Ισραηλινού υπουργού: Σε εξέλιξη συνομιλίες για τους όρους της εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ
Αποφασίζει ο Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Λίβανο - Αυτή είναι η πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Πόλεις χωρίς εμπόδια: Πώς η τεχνολογία ενισχύει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία
11:00
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
11:00
Σε πλήρη εξέλιξη η απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους της Αττικής
10:56
Μετατοπίζεται ανατολικά ο Byron – Αφήνει πίσω σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ζημιές (pics - vids)
10:54