ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γάλλος «Σπάιντερμαν» σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη του Παρισιού υπέρ της Ζακλίν Σοβάζ

Ο Γάλλος «Σπάιντερμαν» σκαρφάλωσε σε ουρανοξύστη του Παρισιού υπέρ της Ζακλίν Σοβάζ
Ο Αλέν Ρομπέρ ποζάρει μετά από την αναρρίχησή του, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 Facebook @frenchspiderman/

Ο Αλέν Ρομπέρ (Alain Robert) –γνωστός και ως ο Γάλλος Σπάιντερμανσκαρφάλωσε σήμερα σε έναν ουρανοξύστη ύψους 185 μέτρων στην επιχειρηματική συνοικία του Παρισιού, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο την αποφυλάκιση μιας γυναίκας που κρατείται για την δολοφονία του βίαιου συζύγου της.

Ο 54χρονος, που έχει σκαρφαλώσει σε αξιοθέατα όπως στον Πύργο του Άιφελ και τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα (Burj khalifa) στο Ντουμπάι, έφτασε στην κορυφή του κτιρίου Tour T1 στη Λα Ντεφάνς (La Défense) σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Χωρίς να χρησιμοποιεί ζώνη αναρρίχησης, κρατήθηκε από προεξέχοντα μέρη του κτιρίου, με τους εργαζομένους να παρακολουθούν από το έδαφος και τα κοντινά παράθυρα.

Ο Ρομπέρ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η πράξη του έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη αποφυλάκιση της Ζακλίν Σοβάζ (Jacqueline Sauvage), η καταδίκη της οποίας το 2012 για την δολοφονία του βίαιου συζύγου της (μία ημέρα μετά την αυτοκτονία του γιου τους) πυροδότησε διαμάχες στην γαλλική κοινή γνώμη.

Σε μια σπάνια περίπτωση απονομής προεδρικής χάριτος στην Γαλλία, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συμφώνησε τον Ιανουάριο στην μείωση της ποινής της σε φυλάκιση δέκα ετών.

Είχε προηγηθεί έκκληση από τις κόρες της Σοβάζ και συγκέντρωση υπογραφών στο διαδίκτυο. Όμως, το αίτημα για απονομή χάριτος απορρίφθηκε από ένα δικαστήριο αυτόν το μήνα.

Όπως και στις προηγούμενες αναρριχήσεις του, ο Ρομπέρ μεταφέρθηκε έπειτα σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ