Όρμπαν: Θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τη στήριξη στην Ουκρανία η ΕΕ αν βγει ο Τραμπ
Ανανεώθηκε:

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν
(AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)Μία ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ θα ανάγκασε την Ευρώπη να επανεξετάσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν την Κυριακή (3/11), γιατί σύμφωνα με τον ίδιο «δεν θα είναι ικανή να σηκώσει τα βάρη ενός πολέμου από μόνη της».
«Εμείς (στην Ευρώπη) είναι αναγκαίο ν’ αντιληφθούμε ότι αν υπάρξει ένας πρόεδρος στην Αμερική που θα τάσσεται υπέρ της ειρήνης, εξέλιξη στην οποία, όχι μόνο πιστεύω, αλλά διαβάζω και τους αριθμούς προς την ίδια κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Αν αυτό που αναμένουμε, συμβεί και η Αμερική υποστηρίξει την ειρήνη, τότε, η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει (στη θέση της) υπέρ του πολέμου» συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως, ο Όρμπαν είναι αντίθετος στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Τραμπ ενστερνίζεται τις δικές του απόψεις, ενώ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μία ειρηνική διευθέτηση της πολεμικής κατάστασης για την Ουκρανία.
Ο ίδιος, υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, απέναντι στη σημερινή αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όρμπαν: «Τί θα κάνουμε άμα κερδίσει ο Τραμπ; Θα ανοίξουμε σαμπάνιες, πολλές συμπάνιες»

ΔΥΠΑ: Μέχρι 30 Ιουνίου η χρήση της επιταγής για τον Κοινωνικό Τουρισμό
05:00
Πώς λειτουργεί το ψηφιακό δελτίο αποστολής - «Τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες
04:00
Επιδόματα ανεργίας, άδεια μητρότητας, «Σπίτι μου»: Οι πληρωμές που καταβάλλονται 10 - 13 Ιουνίου
03:00
Πότε ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου
02:00