Ισραηλινοί έποικοι πυρπολούν αυτοκίνητα στα περίχωρα της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Εβραίοι έποικοι πυρπόλησαν σήμερα 20 αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια επίθεσης που είχε στόχο ιδιοκτησίες Παλαιστινίων, δήλωσαν κάτοικοι, κάνοντας έφοδο στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Περίπου 10 επιτιθέμενοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με βόμβες μολότοφ στα χέρια, έθεσαν ως στόχο τους την περιοχή Αλ-Μπιρέχ, που βρίσκεται δίπλα στη Ραμάλα, γύρω στις 3 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πυρπολώντας αυτοκίνητα μέσα σε λίγα λεπτά, είπαν οι κάτοικοι.
Η ισραηλινή αστυνομία και η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπέτ ερευνούσαν το περιστατικό αφού ενημερώθηκαν ότι κάποια παλαιστινιακά αυτοκίνητα είχαν πυρποληθεί, δήλωσε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.
Οι βιαιότητες Εβραίων εποίκων σε βάρος παλαιστινιακών κοινοτήτων στη Δυτική Όχθη έχουν προκαλέσει διεθνή καταδίκη και έχουν οδηγήσει σε κυρώσεις κατά των βίαιων εποίκων από κάποιες κυβερνήσεις, κυρίως των ΗΠΑ, που έχουν καλέσει το Ισραήλ να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να σταματήσουν τις επιθέσεις.
Η Παλαιστινιακή Αρχή, που εδρεύει στη Ραμάλα, καταδίκασε τη «βίαιη επίθεση από πολιτοφυλακές εποίκων». Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, ζήτησε «ολοκληρωμένες κυρώσεις με στόχο ολόκληρο το αποικιακό σύστημα του εποικισμού».
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57