Σαπέν: Eίναι φυσικό να πληρώνει κανονικούς φόρους η Apple
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δίκιο να διατάξει την Apple να πληρώσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε οφειλόμενους φόρους, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ πήρε έτσι θέση υπέρ των Βρυξελλών σε μια στιγμή που αυξάνονται οι εντάσεις με την Ουάσινγκτον σχετικά με την απόφαση αυτή.
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αντιμετώπισε ως αφύσικη κρατική βοήθεια ... η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει τη δουλειά της", ανέφερε ο Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου. "Είναι φυσικό να βάλει την Apple να πληρώσει κανονικούς φόρους".
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με την απόφαση αυτή αρπάζει εισόδημα που προοριζόταν για τα θησαυροφυλάκια των ΗΠΑ, ένα σχόλιο που θα μπορουσε να προκαλέσει τριβές κατά τη διεθνή σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κίνα.
Στην Ουάσιγκτον ο Ν. Δένδιας: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
17:50
Συναγερμός για την εξαφάνιση 64χρονου από τον Πειραιά
17:42
Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε την καθηγήτριά του - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
17:39
Μάργκοτ Ρόμπι: Mε κόσμημα άνω των 100 καρατίων στην πρεμιέρα της ταινίας «Ανεμοδαρμένα Ύψη» (pics)
17:36