Ιταλία: Έφτασαν στην Αλβανία οι οκτώ αιτούντες άσυλο που μεταφέρθηκαν από το πλοίο Libra
Ανανεώθηκε:
(Φωτογραφία αρχείου)
ΑΠΕ-ΜΠΕΈφτασαν σήμερα τo μεσημέρι στην βόρεια Αλβανία οι οκτώ αιτούντες άσυλο που μετέφερε το πλοίο Libra του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.
Είχαν περισυλλεγεί πριν από τέσσερις ημέρες νότια της Λαμπεντούζα και οι αιτήσεις τους για παροχή ασύλου από την Ιταλία πρόκειται να εξετασθούν ενώ θα βρίσκονται στα κλειστά κέντρα του Σενγκίν και του Γκιαντέρ.
Τι ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε τις περασμένες ημέρες ότι ο μικρός αριθμός μεταναστών, που μεταφέρθηκε από το Libra, οφείλεται στις αυστηρές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να μπορούν, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής τους, να επαναπατρισθούν.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Τύπου, το ταξίδι προς τη βόρεια Αλβανία του καθενός από τους οκτώ αυτούς διασωθέντες από την κεντρική Μεσόγειο κόστισε στο ιταλικό δημόσιο 36.000 ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ναυάγιο στη Ρόδο: Ανασύρθηκαν τέσσερις σοροί μεταναστών - Εντοπίστηκαν σώοι άλλοι 25
Δυο ιταλικά δικαστήρια αμφισβητούν τα μέτρα της κυβέρνησης Μελόνι για το μεταναστευτικό
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα αναχώματα Βαλομανδρίου και Ρογκίων (pics)
23:38
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89: Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με ήττα το κακό τους β' ημίχρονο
23:21