Μπάιντεν και Τριντό καταδικάζουν τις αντισημιτικές επιθέσεις στο Άμστερνταμ
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τονν Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό
AP Photo/Andrew HarnikΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταδίκασε σήμερα Παρασκευή (8/11) τις «αντισημιτικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών οπαδών ποδοσφαίρου» στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας χαρακτηρίζοντάς τες «άθλιες» και τονίζοντας ότι «απηχούν σκοτεινές στιγμές της Ιστορίας, όταν διώκονταν οι Εβραίοι».
Ο Μπάιντεν έγραψε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν σε επαφή με αξιωματούχους του Ισραήλ και της Ολλανδίας - χώρα της οποίας χαιρέτισε την αντίδραση.
«Οφείλουμε να καταπολεμήσουμε σκληρά τον αντισημιτισμό, όπου κι αν εμφανιστεί», τόνισε.
Και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, καταδίκασε τα «φρικτά» γεγονότα του Άμστερνταμ, χαρακτηρίζοντας «απεχθή αντισημιτισμό» τις ταραχές που σημειώθηκαν χθες, Πέμπτη, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Άγιαξ και της Μακάμπι Τελ-Αβίβ.
«Αυτή είναι μια σκοτεινή στιγμή για τον κόσμο μας, μια στιγμή που έχουμε ήδη γνωρίσει», έγραψε ο Τζάστιν Τριντό στην πλατφόρμα Χ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «με όλη του την καρδιά με τα θύματα και την εβραϊκή κοινότητα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολλανδία: 60 συλλήψεις για τις επιθέσεις σε οπαδούς της ισραηλινής ομάδας Μακάμπι
Πώς το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου της Κίνας αποκάλυψε τους τεχνολογικούς της στόχους για το 2026
23:26
Οργή Μελόνι για την αποζημίωση σε γερμανική ΜΚΟ: «Η απόφαση μας αφήνει όλους άναυδους»
23:14
ΗΠΑ - Κούβα: Ο Μάρκο Ρούμπιο συνομιλεί μυστικά με τον εγγονό του Ραούλ Κάστρο
23:02
ΗΠΑ - Ιράν και... Ισραήλ όλο και πιο κοντά στον πόλεμο: Δεν φαίνεται διπλωματική λύση στον ορίζοντα
22:50