ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος θα χάσει την πρόσβαση του στα τουρκικά σύνορα

Πεντάγωνο: Το Ισλαμικό Κράτος θα χάσει την πρόσβαση του στα τουρκικά σύνορα
Μαχητής του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ποζάρει μπροστά από τοιχογραφία τζιχαντιστών, όπως φυλάει κτίριο στη συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 REUTERS/Umit Bektas TPX IMAGES OF THE DAY

Το Ισλαμικό Κράτος πρόκειται να χάσει την πρόσβαση του στα τουρκικά σύνορα, την μόνη δίοδο επικοινωνίας που διαθέτει με τον έξω κόσμο από την Συρία και το Ιράκ, τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Ντέιβις (Jeff Davis).

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Ντέιβις, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον μόλις περίπου 25 χλμ. των συνόρων με την Τουρκία, ανατολικά της συριακής πόλης Αλ Ράι (al-Rai).

«Αυτή είναι η τελευταία περιοχή από την οποία o ISIL μπορεί να έχει δίοδο με τον έξω κόσμο, από όπου έχει πρόσβαση σε ένα σημείο των συνόρων. Και θα την κλείσουμε, είμαστε πολύ κοντά να το πετύχουμε», τόνισε ο Ντέιβις σε συνέντευξη Τύπου.

Οι τζιχαντιστές απώλεσαν εδάφη τις τελευταίες μέρες από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους Σύρους σουνίτες αντάρτες, έπειτα από την εισβολή της Άγκυρας στην βόρεια Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν αρχικά την συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς (Jarabulus), πριν προελάσουν δυτικά προς το Αλ Ράι, συμπλήρωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Παράλληλα, τόνισε πως ο δυτικός συνασπισμός δυνάμεων που πολεμά τον ISIS υποστηρίζει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς τις επιχειρήσεις αυτές του τουρκικού στρατού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ