Πιθανή η συρρίκνωση της ευρωζώνης στο μέλλον κατά τον Β. Πούτιν
Το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί η ευρωζώνη στο μέλλον είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Bloomberg ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Δεν αποκλείω ότι θα μπορούσαν να ληφθούν κάποιες αποφάσεις που θα ένωναν μία ομάδα χωρών με ίδια επίπεδα ανάπτυξης και κατά την άποψή μου θα ενισχυόταν το ευρώ», δήλωσε ο Πούτιν συμπληρώνοντας ότι η Ρωσία διατηρεί το 40% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της σε ευρώ, για να δείξει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας του να «καταρρεύσει» η ευρωζώνη που αριθμεί 19 μέλη.
Ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης για την «πολύ ρεαλιστική προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων της».
Στη σύνοδο κορυφής της G20, που θα γίνει στην Κίνα, ο Πούτιν θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι «οι καλύτερες τελευταία» και ότι θα βελτιωθούν μόνο αν η Μέι επανεξετάσει την εγγύτητα της χώρας της προς τις ΗΠΑ και ασκήσει μία «πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.
«Οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία δεν εξαρτώνται από την παρουσία ή την απουσία της από την ΕΕ, αλλά από την ειδική σχέση της με τις ΗΠΑ», τόνισε προσθέτοντας:
«Εάν η βρετανική πλευρά θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για διάλογο σε ορισμένα θέματα, τότε είμαστε έτοιμοι, δεν θα ενοχληθούμε».
Το MotoGP αναβάλλει το Γκραν Πρι του Κατάρ λόγω του πολέμου
13:17
Η αμερικανική σημαία υψώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα για πρώτη φορά από το 2019 (pic)
13:07
Θανατηφόρο τροχαίο στη Μεσσηνία: Οδηγός φορτηγού έκανε όπισθεν και παρέσυρε ηλικιωμένο πεζό
12:56
Γιατί δεν προκαλεί έκπληξη η «εξαφάνιση» του νέου Ιρανού ηγέτη - Οι λόγοι πίσω από την απουσία
12:45