ΚΟΣΜΟΣ

Βαγδάτη: Πυρκαγιά σε αποθήκη όπλων πυροδότησε ρουκέτες-Τέσσερις νεκροί

Βαγδάτη: Πυρκαγιά σε αποθήκη όπλων πυροδότησε ρουκέτες-Τέσσερις νεκροί
Twitter / IraqiSecurity

Έκρηξη, που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε αποθήκη όπλων στην ανατολική Βαγδάτη, πυροδότησε σήμερα ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν γειτονικές συνοικίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματισθούν ακόμα 14.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από την αποθήκη. Η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν ισχυρή, σύμφωνα με το ΑΠΕ και προκάλεσε εξίσου ισχυρό ωστικό κύμα. Ενδεικτικό είναι ότι στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας με βάθος σχεδόν πέντε μέτρα και διάμετρο 20 μέτρα.

Η αποθήκη ανήκε σε μια από τις σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF), δήλωσε ένας αστυνομικός.

Η PMF είναι ένας συνασπισμός κυρίως πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, τη σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που πριν από δύο χρόνια κατέλαβε τμήματα του βόρειου και του δυτικού Ιράκ.

b2

Οι ρουκέτες που πυροδοτήθηκαν από την πυρκαγιά στην αποθήκη προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε οκτώ τοποθεσίες, καθώς και μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο αλεύρων η οποία εξακολουθούσε να καίει δύο ώρες αργότερα, δήλωσε ο αστυνομικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ