ΚΟΣΜΟΣ

O οσκαρικός σκηνοθέτης Γκ. Ινιάριτου ασκεί κριτική στον πρόεδρο του Μεξικό για την επίσκεψη Τραμπ

O οσκαρικός σκηνοθέτης Γκ. Ινιάριτου ασκεί κριτική στον πρόεδρο του Μεξικό για την επίσκεψη Τραμπ
REUTERS/Henry Romero

Κριτική στον πρόεδρο του Μεξικό Ενρίκε Πένια Νιέτο ασκεί ο μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου σε άρθρο του χαρακτηρίζοντας «προδοσία» το γεγονός ότι προσκάλεσε και υποδέχθηκε τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι διαρκώς "προσβλητικός" έναντι των Μεξικανών.

«Η πρόσκληση του Ενρίκε Πένια Νιέτο στον Ντόναλντ Τραμπ είναι μια προδοσία», γράφει ο Ινιάριτου, ο οποίος τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 2015 και το 2016 για τις ταινίες του "Birdman" και «Η επιστροφή».

"Στηρίζει και νομιμοποιεί αυτόν που μας προσβάλλει, που μας φτύνει και μας απειλεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μπροστά σ' ολόκληρο τον κόσμο. Προδίδει αναξιοπρέπεια και ενισχύει μια πολιτική εκστρατεία μίσους εναντίον μας", προσθέτει στο άρθρο του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα El Pais.
Ο 53χρονος κινηματογραφιστής, αναφέρει πως αισθάνεται "βαθιά λύπη", "αγανάκτηση" και "ντροπή" και κατηγορεί την κυβέρνησή του ότι δεν κήρυξε τον Ντόναλντ Τραμπ "ανεπιθύμητο πρόσωπο" στο έδαφος του Μεξικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ