Εκρήξεις σε κεντρική αγορά στις Φιλιππίνες
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρική αγορά στις Φιλιππίνες, όπου βρίσκονται πολλά νυχτερινά μαγαζιά και τουρίστες.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επλήγησαν, ενώ εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς, όπως αναφέρουν ξένα δίκτυα. Το Reuters από την πλευρά του μεταδίδει για την ώρα ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 ακόμη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Επιπλέον, εκκενώθηκε και αποκλείστηκε το κάμπους του πανεπιστημίου στο Νταβάο, καθώς εκτιμάται ότι κάποιες από τις εκρήξεις έγιναν εντός των εγκαταστάσεων ή πολύ κοντά σε αυτές.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορά τα εσωτερικά θέματα της χώρας, ή τη διεθνή τρομοκρατία και το Ισλαμικό Κράτος.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τους υπεύθυνους.
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 48χρονος δικηγόρος για υπόθεση εμπορίας νεογνού
20:59
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις (vid)
20:50
Unchosen: Οι αληθινές ιστορίες αιρέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο πίσω από τη νέα σειρά του Netflix
20:42
Γκαλιμπάφ: Αδύνατο το άνοιγμα του Ορμούζ εν μέσω ναυτικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ
20:34