Όρμπαν: Οι τιμές της ενέργειας να μειωθούν με κάθε τρόπο - Επανεξέταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν
ΑΠΕ-ΜΠΕΣε αναθεώρηση των κυρώσεων που έχει βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία προτρέπει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, τονίζοντας πως «οι τιμές της ενέργειας πρέπει να μειωθούν με κάθε τρόπο».
«Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι κυρώσεις διότι, με βάση την υφιστάμενη πολιτική κυρώσεων, οι τιμές της ενέργειας δεν θα μειωθούν» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές εταιρείες πληρώνουν το ένα τέταρτο του ποσού που καταβάλλουν οι ευρωπαϊκές για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, ένα μειονέκτημα που δεν μπορούν να ξεπεράσουν με άλλο τρόπο.
Υπενθυμίζεται ότι, αφού ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Όρμπαν έχει επικρίνει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και της οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης του μπλοκ προς το Κίεβο.
Έκτοτε οι χώρες της δυτικής Ευρώπης έχουν αποκοπεί ενεργειακά από τη Ρωσία, η Ουγγαρία εξακολουθεί να αγοράζει το 80 με 85% του αερίου που χρησιμοποιεί από τη Μόσχα, όπως και το 80% του πετρελαίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη μεγάλη ξανά, λέει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν
Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία με αναφορά στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας
15:13
Αλλαγή χρόνου στη Θεσσαλονίκη - Κορυφαίοι djs και ένα laser show θα φωτίσει τον ουρανό της πόλης
15:12
Υπουργείο Παιδείας: 250.000 «αιώνιοι» φοιτητές διαγράφονται από 31/12
15:08
Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους - 340 εκατ. ευρώ το 2025
15:06