Ζελένσκι: «Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας» η συνομιλία Σολτς - Πούτιν
Η τηλεφωνική συνομιλία του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας», υπονομεύοντας τις προσπάθειες απομόνωσης του Ρώσου ηγέτη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Τώρα μπορεί να υπάρξουν και άλλες συζητήσεις, άλλα τηλεφωνήματα. Μόνο πολλά λόγια. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που ήθελε εδώ και καιρό ο Πούτιν: είναι εξαιρετικά σημαντικό γι' αυτόν να αποδυναμώσει την απομόνωσή του», δήλωσε ο Ζελένσκι σε απογευματινή του ομιλία.
Νωρίτερα, ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του ομοσπονδιακού καγκελάριου Όλαφ Σολτς, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, την πρώτη μετά από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής Καγκελαρίας, ο Σόλτς «καταδίκασε τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και κάλεσε τον Πρόεδρο Πούτιν να τον τερματίσει και να αποσύρει τα στρατεύματά του». Από την πλευρά του ο Βλεντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ανοικτός σε συνομιλίες με τον όρο να ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα ασφαλείας, να βασίζονται στη «νέα εδαφική πραγματικότητα» και να αντιμετωπίζουν στη ρίζα τις αιτίες της σύγκρουσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δύο χρόνια μετά τηλεφώνημα Σολτς - Πούτιν για την Ουκρανία: Τι λένε καγκελαρία και Κρεμλίνο
Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών – Στο ένα ρεύμα η κίνηση των οχημάτων στο ύψος του Χαϊδαρίου
07:24
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν και πότε - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
07:14
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ: Οι αγρότες επιμένουν, η κυβέρνηση επιδιώκει «κατάπαυση» μέσω πληρωμών – Κομβικός ο Δεκέμβριος
07:05
Μέχρι το μεσημέρι τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές επηρεάζει σήμερα η κακοκαιρία Byron
07:00