Τουσκ: Κανένα τηλεφώνημα δεν μπορεί να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ
AP Photo/Darko VojinovicΚανένα τηλεφώνημα δεν μπορεί να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Κυριακή (17/11) ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, δύο ημέρες μετά το αμφιλεγόμενο τηλεφώνημα του Γερμανού καγκελαρίου στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Κανείς δεν θα σταματήσει τον Πούτιν με τηλεφωνήματα» έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
«Η ρωσική επίθεση της προηγούμενης νύχτας, μία από τις πιο μεγαλύτερες αυτού του πολέμου, απέδειξε πως η διπλωματία μέσω τηλεφωνημάτων δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια αληθινή υποστήριξη του συνόλου της Δύσης στην Ουκρανία», υπογράμμισε.
Το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο, που είναι ήδη πολύ εύθραυστο, αντιμετώπισε σήμερα μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, με τα πλήγματα να προκαλούν τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό είκοσι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που επικρίθηκε για την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής του, επαναβεβαιώνοντας την ακλόνητη υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία και διαβεβαιώνοντας πως καμία απόφαση για τον τερματισμό του πολέμου δεν θα ληφθεί χωρίς το Κίεβο.
Τα λόγια αυτά του Γερμανού καγκελαρίου είχε χαιρετίσει την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι ο Γερμανός καγκελάριος «επανέλαβε την πολωνική θέση: τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία».
Η συνδιάλεξη ανάμεσα στον καγκελάριο Σολτς και τον πρόεδρο Πούτιν προκάλεσε την οργή του Κιέβου, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιπλήττει τον Σολτς λέγοντας ότι «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανία: Ο Σολτς υπεραμύνεται του τηλεφωνήματός του στον Πούτιν
Από τη Beyoncé μέχρι τα... Labubu: Οι viral στιγμές που καθόρισαν το 2025
15:15
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη μετά από 27 χρόνια- Τα άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
15:04
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε πρόταση γάμου στη Μαρία Σάκκαρη: Το αποκάλυψε ο πρωθυπουργός
14:57
Τασούλας από Προεδρική Φρουρά: Ατενίζουμε τη νέα χρονιά με μεγαλύτερη αισιοδοξία και σιγουριά
14:53