ΚΟΣΜΟΣ

Έγκλημα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Περού την πρόθεση του Τραμπ να χτίσει τείχος

Έγκλημα χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Περού την πρόθεση του Τραμπ να χτίσει τείχος
Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι παρακολουθεί την έναρξη της ετήσιας γιορτής γαστρονομίας Mistura (Mistura Feria Gastronomica), η οποία προωθεί την περουβιανή κουζίνα, στην πρωτεύουσα Λίμα, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Guadalupe Pardo

Ο νέος πρόεδρος του Περού Πάμπλο Κουτσίνσκι (Pedro Pablo Kuczynski) και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας χαρακτήρισε «έγκλημα» το σχέδιο του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να κατασκευάσει τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Θα αντιταχθούμε σε αυτό που συμβαίνει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπου ο κ. Τραμπ θέλει να χτίσει έναν τοίχο, κάτι που αποτελεί έγκλημα», είπε ο Περουβιανός πρόεδρος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

«Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα τείχος», εκτίμησε ο Κουτσίνσκι, ο οποίος είναι γιος ενός Βερολινέζου γιατρού εβραϊκής καταγωγής που έφυγε από τη Γερμανία μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία.

«Το τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989, έχω ακόμη ένα κομματάκι», συνέχισε ο 77χρονος πρόεδρος, που ανέλαβε καθήκοντα στις 28 Ιουλίου.

Αναφερόμενος στον Τραμπ είπε ότι «θέλει να χτίσει ένα τείχος μεταξύ των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής και θέλει να το πληρώσουν οι Μεξικάνοι».

«Αυτό είναι το άκρον άωτον», πρόσθεσε δηκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ