«Κεραυνοί» Ερντογάν κατά Μπάιντεν: Πυροδότησε τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας, θα επεκταθεί περαιτέρω
Έκτακτη είδηση
CNN GREECEΣκληρή ρητορική απέναντι στον Τζο Μπάιντεν από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ανάψει το πράσινο φως στη χρήση ATACMS από την Ουκρανία μπορεί να μεταφραστεί ως πυροδότηση του πολέμου Κιέβου – Μόσχας και «διασφαλίζει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ και θα επεκταθεί περαιτέρω».
Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε την απόφαση ως αντανάκλαση μιας προσέγγισης του «κατακλυσμού μετά από εμένα».
«Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Από την αρχή του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, έχουμε ταχθεί υπέρ της ειρήνης μέσω της διπλωματίας και όχι για περισσότερα όπλα, αιματοχυσία και δάκρυα» πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν εξέφρασε ανησυχίες ότι η έγκριση των πυραύλων θα μπορούσε να φέρει τον κόσμο πιο κοντά σε έναν καταστροφικό πόλεμο.
Ο ίδιος στη συνέχεια κάλεσε όλα τα μέρη να αποφύγουν τις προκλήσεις και να διατηρήσουν την ψυχραιμία, παρομοιάζοντας κάθε λάθος βήμα με το να «ρίχνουμε μια σπίθα σε μια πυριτιδαποθήκη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Ουκρανία: Μπαράζ απειλών ΗΠΑ και Ρωσίας - Φόβοι για χτυπήματα στο Κίεβο
Κλείνει για το κοινό η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο υπό τον φόβο επίθεσης
Reuters: O Πούτιν έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
SPONSORED
Η Τουρκία σχεδιάζει αγωγό καυσίμων ενός δισ. για τον εφοδιασμό των ανατολικών συμμάχων του ΝΑΤΟ
15:00
CNNi: Οι κυβερνοεπιθέσεις «όπλο» του Ιράν - Xάκερ παραβίασαν συστήματα πρατηρίων στις ΗΠΑ
14:51
Κεφαλογιάννη στο συνέδριο ΝΔ: Κεντρικός πυλώνας της οικονομίας και κοινωνικής συνοχής ο τουρισμός
14:47
Ηράκλειο: Τρεις ανήλικοι μέλη εγκληματικής ομάδας που χρησιμοποιούσε πλαστά χαρτονομίσματα
14:42